Over Het Loord
Gholamreza Nejatbakhsh is de eigenaar van Het Loord en heeft zijn passie voor tapijten ontwikkeld in Iran. Zijn vader was namelijk al een zeer bekende én befaamde tapijthandelaar. Hij is geboren in Tabriz, de belangrijkste en beroemste tapijten knopers stad van de wereld. Zijn passie voor tapijten begon al vroeg, vanaf de basisschool kreeg hij het er met de paplepel ingegoten. Hij begon met het opruimen en schoonmaken van de winkel. Uiteindelijk groeide hij door naar verkoper. Vanaf zijne 12e begon hij ook met het zelf inkopen van tapijten. Zo kreeg hij uiteindelijk de ervaring met en de kennis van authentieke Perzische tapijten.

Voor de nieuwe aanwas in de winkel was hij er heel vroeg bij. Zo kon hij als eerste bepalen of er nieuwe en mooie producten binnenkwamen die hij goed kon verkopen. Zeker voor speciale producten had hij een oogje. Die kocht hij dan in of hij wist precies wie die had. De tapijten werden voornamelijk aangeboden door mensen uit nabij gelegen dorpen. Zo leerde hij ook weer over het assortiment, de afmetingen en de afkomst van de tapijten.

Eigen winkel
Toen hij 21 was kreeg hij zijn eigen winkel. Zijn vader had geen motivatie meer om te groeien. Zo is hij uiteindelijk doorgegroeid naar een echte tapijthandelaar. In deze periode in Iran leerde hij ook dat de ervaringen om zich heen van grote waarde waren. Je hebt namelijk niet één soort tapijt maar duizenden.

Op zijn 27e is hij uiteindelijk naar Istanbul verhuist om internationaal door te groeien. Hij kocht de tapijten in Iran en bracht deze naar Istanbul. Zo zat hij 1 week in Iran en 3 weken in Turkije per maand. Daar verkocht hij tapijten aan winkeliers en toeristen. Ook voor groothandel was hij uiteraard te bereiken.

“Het liefst verkoop ik geen één tapijt want ieder tapijt is uniek”

Nederland
Sinds het jaar 2000 woont hij in Nederland. Gedurende een periode van acht jaar heeft hij zich ingezet om contacten in Europa op te doen. Zo is hij in 2008 weer begonnen met de tapijthandel. De eerste winkel was gevestigd in Emmeloord (vandaar ook Het Loord). Het concept wat hij in Nederland wilde neerzetten was verbonden met zijn diepgaande kennis in soorten tapijten, herkomst en kwaliteit en duurzaamheid. Dat combineerde hij met het netwerk welk hij had opgebouwd in Iran, Turkije en andere oosterse landen om de klanten hier in Nederland optimaal te bedienen.

Hij wilt graag de Nederlanders kennis laten maken met de prachtige tapijten die de oosterse landen aanbieden. Hij doet dit nu nog steeds met veel passie in Zwolle. Ondanks dat er een crisis was in de periode waarin hij is gestart heeft hij door zijn netwerk en kennis selectief in kunnen kopen waardoor hij zijn hoofd boven het water heeft kunnen houden.

Helpen
Hij staat enorm voor het helpen van mensen uit zijn geboorteland. Zo helpt hij graag dorpelingen door de tapijten te kopen voor een eerlijke prijs. Een prijs die ze ook echt verdienen voor het aantal uren die de makers in een tapijt stoppen. Daarnaast kan hij de tapijten goed repareren en reinigen. Hij kent ook het hele proces van maak, levering en materiaal. Wat essentieel is om de klant goed te kunnen informeren.

Zijn missie is om de kennis die hij heeft over te dragen aan de Nederlandse bevolking. Het verhaal achter Perzische tapijten staat hier centraal en voornamelijk de geschiedenis. Denk hierbij aan de oorsprong, de maak ervan, de mensen erachter en meer.

Onze tapijten
Bij Het Loord verkopen wij alleen handgemaakte tapijten die zijn gemaakt van wol, katoen en zijde. Onze tapijten zijn van natuurlijke en biolochische producten gemaakt en worden geimporteerd uit Oosterse landen. Elk tapijt wordt nauwkeurig gecontroleerd op kwaliteit, kleurstelling, patroon en duurzaamheid.

Goede kwaliteit tapijten behouden hun waarde net zoals klassieke autos, goud en zilver en stijgen soms zelfs in waarde. Het is dus een goede investering, voor zowel u als voor de makers van de tapijten. Met elke aankoop van een tapijt draagt u namelijk bij aan de economie, zelfstandigheid en zelfvertrouwen van vrouwen in Oosterse landen. Zij krijgen hierdoor meer zeggenschap thuis omdat ze een bijdrage leveren aan de inkomsten van het gezin.

Benieuwd naar onze tapijten?
Iedereen is van harte welkom in onze winkel in Zwolle. Met een collectie van meer dan 4000 artikelen vind u altijd wel iets wat in uw huis past. Uiteraard is Gholamreza Nejatbakhsh aanwezig om u te voorzien van deskundig advies. Wij leveren bij elke verkoop van een tapijt ook 2 tot 15 jaar garantie.

© 2017 - 2024 Het Loord | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel